Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojke attackerades och besköts av gäng med soft airguns

/

Under cykelturen på väg hem attackeras pojken.
Flera killar med soft airgun jagade och besköt honom.
– Han var väldigt skärrad och rädd, säger pappan.

Annons

Han hade varit hos en kompis och skulle cykla hem på söndagskvällen. Men cykelturen blev en skräckupplevelse för pojken. Pappan, som vill vara anonym, berättar att sonen var ordentligt skärrad när han kom hem och talade om att han blivit beskjuten.

– Kedjan hoppade på cykeln när han var en bit hemifrån så han blev ännu räddare över att gänget skulle komma ifatt igen, förklarar pappan som är ordentligt upprörd över det som skett.

Sonen träffades av ett skott på låret men det hade kunnat sluta mycket värre. För kulorna fullkomligen ven runt den livrädde cyklisten.

– De hade ett automatvapen och en pistol, säger pappan som var tvungen att åka hem från jobbet på måndagen för att han mådde så dåligt över det som skett.

Mamman till pojken håller med. Hon tycker det är hemskt att våldet kommer så nära inpå undrar om killarna förstår vad de hade kunnat orsaka med överfallet.

– Han var livrädd och tittade bakåt när han cyklade för att se om de var ikapp så skotten hade lika gärna kunnat träffa i ögonen, säger hon.

Killarna med vapnen stod uppe på Egnahemsvägen i Fagervik och föräldrarna tror att de väntade på någon som inte kunde försvara sig och skulle bli rädd. När sonen cyklade förbi så följde de efter i en svart mopedbil och pojken blev naturligtvis ordentligt uppskrämd av det som skett.

Pappan polisanmälde händelsen och nu hoppas han på att föräldrar talar med sina barn om det som hänt. Nästa gång kanske det slutar ännu värre och för familjen har det satt spår som inte kommer att försvinna i första taget.

– Först så blev vi uppgivna och förbannade men sedan började vi tänka efter och funderade över om det verkligen skulle behöva vara så här. Att man ska vara rädd för att låta barnen gå ut, säger pappan som hädanefter kommer att hämta sin son när han varit hos sina kompisar.

Mer läsning

Annons