Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojken drömmer slår igenom på Youtube

/
  • Mikael Forsell, 20 år, från Edsgården i Timrå är

Med 13 000 följare börjar han bli lite av en kändis i bloggosfären.
– Jag ger vardagliga tips om livsstil och ibland hjälper jag andra att tro på sig själv, säger Mikael Forsell från Timrå.

Annons

Youtubekanalens namn, "Pojken drömmer", kom han på efter att ha sett tillbaka på sitt 20-åriga liv som obotlig optimist, ofta med helt orealistiska mål. Lätt generad berättar han om den gången han sökte som sångare till brittiska X-factor, med övertygelsen om att komma med. Svarsmejlet kom och han blev inbjuden att delta i en audition i London dagen efter.

Precis innan avresa slogs han av tanken att utmaningen var lite för stor.

– Helt seriöst, jag kan ju inte sjunga. Jag skriksjunger i bilen ibland, det är på den nivån. Det är lite jobbigt att tänka tillbaka på, säger Mikael med ett skratt och en rejäl portion självdistans.

Ibland finns det ämnen som är viktiga att ta upp. Skoltiden var lite jobbig, han fick ofta kommentarer av de andra barnen, något som har bidragit till den starka person han är i dag.

– Jag var inte den grabbigaste grabben på skolan direkt och stack nog ut lite från mängden bland hockeykillar och mekande grabbar, säger Mikael.

Han påtalar vikten av att våga vara sig själv och inte bry sig om allas åsikter, och ser sig själv som en kompis på nätet där han försöker få andra att följa sina mål och inte vara rädd för att satsa på det de tror på.

– Man ska strunta i vad andra tycker. De tråkiga personerna kommer ändå alltid att finnas där, säger Mikael.

Feedback från följare är viktigt, något som han får allt oftare från ungdomar som kommer fram och visar sin uppskattning. På frågan om han har blivit beroende av sociala medier svarar han tvetydigt:

– Nej, beroende är jag inte, men sociala medier har blivit en så stor del av samhället, det är jätteviktigt att finnas där. Men gud, det där lät ju lite konstigt, jag kanske är lite beroende ändå, säger han förvånat och skrattar.

Mer läsning

Annons