Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker yttrar sig i frågan gällande smyginspelade samtal

/
  • Ewa Lindstrand (S), ordförande i kommunstyrelsen, svara på förvaltningsrättens begäran om yttrande.

Fullmäktigebeslutet gällande interpellationen överklagades.
Nu yttrar sig kommunstyrelsen via ordförande Ewa Lindstrand (S) i frågan.

Annons

Krister Håkansson (V) ställde en interpellation till kommunfullmäktige. Frågan som han ville ha ett utförligt svar på gällde ryktena om att Robert Thunfors, talesperson för Nätverk Timrå, spelade in telefonsamtal han förde med kommuntjänstemän i smyg.

Vid årets sista fullmäktigemöte klubbades att Thunfors skulle svara på interpellationen. Det överklagades av Thunfors till förvaltningsrätten, eftersom han menar att det strider mot kommunallagen.

Rätten begärde efter det in ett yttrande från Timrå kommun. Nu har Ewa Lindstrand i egenskap av kommunstyrelsens ordförande lämnat in ett yttrande. Hon förklarar att fullmäktige var överens om att interpellationen fick ställas och fullmäktige är också införstådd i vad kommunlagen säger om interpellationer.

Av Thunfors överklagan så drar Lindstrand slutsatsen att han inte vill svara på interpellationen och det finns heller inget krav på det, menar hon. Däremot kommer Thunfors med stor säkerhet att få frågan i ett annat sammanhang, avslutar Ewa Lindstrand yttrandet till förvaltningsrätten.

Mer läsning

Annons