Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populär kvartersfest flyttar tillbaka till centrum

/

Kvartersfesten som lockar mängder av besökare fortsätter att växa.
Nu flyttar den tillbaka upp i centrum där det en gång började.
– Där kommer vi ha ett stort festtält, säger Lillemor Göransson.

Annons

Tallnäsdagen startades på initiativ av Lillemor Göransson för 25 år sedan. Efter det så har den lilla kvartersfesten växt och lockat besökare från flera olika håll. De senaste åren har festligheterna hållits på Rörvägen och parkeringsplatserna där men nu flyttas allting upp till centrala Tallnäs.

– Vi hade festen här när vi började och nu känns det som om vi är hemma igen, säger Lillemor Göransson som är lycklig över att vara tillbaks med Tallnäsdagen i centrum.

Dagen i Tallnäs lockar många. I fjol så var det över 1 000 besökare på plats som tog del av festligheterna på något sätt. I år hålls festligheterna på lördag och som alltid blir det musikuppträdanden. Det är de lokala artisterna Jessica Falk och Stefan Nordlander som bjuder på skönsång. Dessutom kommer Top Cats, ett rockabilly-gäng från Värmland, och det utlovas även orientaliska toner under dagen i Tallnäs.

– Det kommer en magdansös från Härnösand också, lovar Lillemor Göransson.

Årets upplaga av festen är den 24:e för 2006 så blev det ingen Tallnäsdag. Mycket är sig likt under festligheterna och Lillemor håller strikt på vissa saker. Hamburgarna kostar till exempel fortfarande tian, som den gjorde vid den första Tallnäsdagen.

– Det kommer den att göra så länge jag är med, säger Lillemor som tycker det är viktigt att alla ska ha råd att gå på festdagen i Tallnäs.

Med flytten upp till centrum så kommer scenen att finnas vid parkarbetarnas garage. På parkeringen kommer kultur- och teknikförvaltningen i Timrå kommun att resa ett stort festtält och man har även blivit lovade att använda kommunens lokaler. Så sammantaget kommer man att få mycket mer plats för lördagens festligheter i Tallnäs.

Mer läsning

Annons