Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Populärt att starta dagen med spinn i korpstugan

/
  • Korpen har redan köpt in flera cyklar så efter jul kan fler spinna loss.
  • Titti Lögdal är instruktör och håller i flera av de tidiga spinningpassen
  • Under hösten har det varit full fart i korpstugan och några av träningspassen på spinningcyklarna börjar redan i ottan – men trots det är det fullt i sadlarna.

Flera dagar i veckan är det full rulle i korpstugan.
Föreningen har köpt in spinningcyklar och fler är på gång.
– Det är jättepopulärt och bara växer och växer, säger Ann-Christine Bladh.

Annons

Aktiviteterna i korpstugan har under en längre tid legat på låg nivå. Tipspromenaderna under söndagarna är i princip det enda som pågått i den lilla stugan bakom Timrå isstadion.

Men nu är det full rulle och det beror på ett träningscykelinköp som gjordes under sensommaren.

– Kramforskorpen skulle lägga ner verksamheten och då köpte vi in spinningcyklarna, säger Ann-Christine Bladh, sekreterare i Timrå Korpen.

Det har visats sig bli en riktig succé. Nu fylls korpstugan av spinningsugna både morgon och kväll. Bokningen sköter de träningssugna själva på ett modernt och smidigt sätt.

– Vi har en app där intresserade kan boka in sig via sin mobiltelefon och det går hur bra som helst, säger Ann-Christine Bladh.

I nuläget finns det nio spinningcyklar att tillgå och fyra instruktörer hjälper de träningssugna att spinna vidare. Men det stora intresset gör att man kommer att satsa ännu mer på den populära träningsmetoden.

– Efter jul kommer vi att köra med 14 cyklar, säger Disa Eriksson som är spinninginstruktör.

Hon förklarar att passen är fullbokade och att man kör måndag till fredag. Onsdagar och fredagar har man morgonpass och då samlas de morgonpigga spinnarna redan klockan halv sju på morgonen.

En som varit med ända sedan spinningen i korpstugan startade är Ulrika Åhlund. Hon fick i veckan pris för att ha deltagit i flest spinningpass under hösten. Och att starta dagen med spinning tycker hon är utmärkt.

– Spinning är en motionsform som passar mig och det är skönt att starta upp med ett pass redan på morgonen för då har man det gjort, säger Ulrika.

Och att spinningen har kommit till korpstugan för att stanna tvekar man inte en sekund på.

– Det kommer att fortsätta att rulla på det är jag övertygad om, säger Disa Eriksson som köpte sina första spinningskor för 20 år sedan och de har hon kvar än.

Mer läsning