Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positvt och negativt för Timråbo

Rivning av fastigheter, försäljning av fastigheter och sänkning av vissa hyror. Så kan framtiden se ut för Timråbo tror Per Sander, VD för Timråbo.

Annons
Detta sade han när kommunfullmäktige arrangerade hearing. Annars målade han upp en positiv bild av bolaget för det senaste året. Vinsten var högre än budgeterat, låneskulden har minskat och driftskostnaderna lägre än budgeterat.
Han såg dock en del orosmoment som kan ändra förutsättningarna i framtiden. Dels att den offentliga sektorn omstrukturerar vilket innebär att man hyr färre lokaler av det kommunala bostadsbolaget, dels att det kommer att krävas renoveringar.
Nästan hälften av vårt bostadsbestånd är från 1960- och 1970-talet, sade Per Sander. Dessa fastigheter är snart i stort behov av större underhållsåtgärder.
Särskilt många frågor ställdes inte till Per Sandberg. Lars- Owe Nilsson undrade dock varför hyrorna är så höga och upplyste att många pensionärer var bekymrade.
Lars-Erik Nordin © ansåg att bolaget måste effektiviseras för att minska kostnaderna. Han jämförde med bostadsrätter där hyresnivån är lägre.
Per Sandberg konstaterade att det inte är roligt att höja hyror men att bolaget inte kan bedriva socialpolitik. Kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand (s) upplyste om att kommunfullmäktige i samband med maj-sammanträdet skulle ta nya ägardirektiv för bolaget. Hon menade att ett sådant kan bli att aktivt försöka att sälja ut delar av bostadsbeståndet. Rivning tycker hon inte är en bra signal och vill undvika den lösningen.

Mer läsning

Annons