Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pris till Ljustorp

Länsstyrelsen har utsett Ljustorp till årets bygd i Västernorrland. Beskedet kom under onsdagen via ett telefonsamtal till Christer Nyman.

Annons
Det känns väldigt bra att vi får den utmärkelsen, säger han.
Förutom äran består priset av 35 000 kronor som Ljustorp får använda hur man vill. Gissningsvis lär det gå till något som kan hjälpa till med utvecklingen av socken.
Det har hänt mycket i Ljustorp under de senaste fem-sex åren. Framförallt började det när idrottsklubben tog över skötseln av idrottsanläggningen i Ljustorp och bygdegården.
Sedan dess har idrottsföreningen spelat en mycket aktiv roll för utvecklingen i Ljustorp. Det kanske mest uppmärksammade är den nya affären som byggdes i anslutning till bygdegården.
Men det finns otaliga projekt som har bedrivits och bedrivs. Till sommaren öppnas en konstgjord damm där det ska gå att fiska. Ljustorpsån har fått en ansiktslyftning genom att skapa gynnsammare strömmar för fisken och så vidare.
Priset kommer att delas ut den 28 april klockan 10.00. Det är landshövding Gerhard Larsson som då kommer upp för att högtidlighålla prisförrättningen.

Mer läsning

Annons