Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pris till Timrå

Projektet Friskare ungdom i Timrå får stipendium på 10 000 kr från Skandias stiftelse Idéer för livet. Priset kommer att delas ut samband med Nationaldagsfirandet på torget i Timrå.

Annons
Stiftelsen ger stipendier till olika lokala projekt runt om i landet. Stipendierna ska stimulera främjande verksamhet för barn och ungdomar inom det sociala området. Sedan starten har stiftelsen delat ut drygt 18,5 miljoner kronor till över 1.500 projekt.
Projektet i Timrå som riktar sig till elever i högstadiet, syftar till att stimulera till fysisk aktivitet och att senarelägga debuten för alkohol och tobak.
I detta samarbetar kommunens högstadieskolor med 37 av kommunens idrottsföreningar. För att få delta i någon idrottsaktivitet på skoltid skriver eleven ett kontrakt som innebär att eleven avhåller sig från dåligt språk, alkohol, tobak och droger under kontraktstiden.
Nu utvecklas projektet till att även rikta sig till föräldrar till barn högstadiet. Utbildningens främsta fokus är alkohol, men den innehåller också ett avsnitt om narkotika och syftar till att reducera risken för alla typer av alkohol- och drogproblem i livets alla skeden.
Varje deltagare i ges en möjlighet att undersöka sin egen biologiska risknivå för att utveckla alkoholism. Genom att sätta den individuella alkoholkonsumtionen i centrum för utbildningen och presentera forskningsbaserade riktlinjer för lågrisk byggs sedan en grund för en positiv livsstilsförändring som ska minska risken för att utveckla alkoholproblem.Mer läsning

Annons