Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Proteststorm mot ändringar av skoltaxin

/

Sättet att agera när det gäller förändringen av skolskjutsen upprör många.
Informationen har varit så gott som obefintlig och först i fredags kom ett mejl om planerna.
– Jag tycker det är nonchalant, säger Carina Sandblom.

Annons

Kommunens sätt att sköta den nya upphandlingen av skoltaxin i Timrå får många föräldrar att gå i taket. Informationen om förändringarna har varit så gott som obefintlig och i Ljustorp har det lett till stor oro.

– Vi har inte fått någon som helst information om det här och ingen har kunnat hänvisa mig till rätt person och prata med, säger Carina Sandblom från Ljustorp som är initiativtagare till den protestlista som lagts ut på två platser.

Listan har lagts ut på butiken i Ljustorps centrum och på Ica i Bergeforsen. Och det har blivit ett kraftigt gensvar bland oroliga föräldrar.

– På en vecka är det 350 personer som skrivit på listorna, säger Carina Sandblom som har en son på Ljustorps skola och en grovt funktionshindrad son på Norrbackskolan i Haga.

Den information som föräldrarna fått gick ut via mejl i fredags. Där skriver kommunen att föräldrarna kan höra av sig till Taxi Sundsvall, som vann upphandlingen, från och med lördag den 31 oktober.

Då ska de kunna få information om vilka tider som gäller för skolskjutsen på måndag den 2 november. Det menar Carina är alldeles för tajt speciellt för hennes rörelsehindrade son som behöver extrahjälp.

– Det känns inte som det kommer att fungera, säger hon.

Bengt Larsson är skolskjutsansvarig på barn- och utbildningsförvaltningen vid Timrå kommun. Han förklarar att upphandlingen med Taxi Sundsvall varit klar länge men han försvarar bristen på information att man inte visste om så mycket mer själva. Samtidigt har han förståelse för att många föräldrar är oroliga inför ändringarna

– Det kanske är en miss från vår sida att inte gå ut med information tidigare men något riktigt bra svar på varför det blev så har jag inte i dag, säger Bengt Larsson.

Men när det gäller transporterna till och från skolan tror han inte det kommer bli några problem.

– Det blir förändring för en del av barnen men inte för alla och Taxi Sundsvall kör redan väldigt många av våra skolbarn, säger han.

Mer läsning

Annons