Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga besökare och kolbulleätare på Lögdödagen

/
  • Med fem stekpannor i farten hade Lennart Persson och Niclas Andersson fullt upp hela dagen att servera kolbullar.
  • En snabbkoll på nätet fick Tim Fagerström med sonen Cornelis 1,5 år att bege sig till Lögdö för första gången.
  • Sexåriga Jessi Olsson Fischer lyckades bra med premiärskjutningen, Ole Andersson var lärare.
  • Jonathan Mellor tog brandhjälmen på största allvar.
  • Jonathan Mellor och Molly Huttala fick provsitta i brandbilen och sedan bar det av till hoppborgen och hästarna.

Aldrig har det kommit så många besökare till Lögdödagen som på lördagen. Trots att regnmolnen hängde tunga.

Annons

Lögdödagen bjuder på det mesta som andra evenemang har.

Plus lite till, som musik, museum, konstutställning, ankrace och för första gången en flyguppvisning.

I år var loppisstånden fler än tidigare och möjligheten till fynd är alltid ett dragplåster. Även hantverksstånden fanns på plats.

Men de små gillade brandbilen bättre.

Jonathan Mellor, 16 månader, strök försiktigt över det nytvättade fordonets front och kände försiktigt på slangen. När han och femåriga Molly Huttula fick hoppa upp i baksätet med brandhjälmar på huvudet blev det nästan för mycket.

Sedan bar det iväg mot hoppborgen och hästarna.

Kolbullarna har sin givna plats på marknadsdagarna.

Lennart Persson hade med sig lärlingen Niclas Andersson och en halvtimme efter öppnandet och resten av dagen hade de en lång kö som otåligt väntade, fastän fem stekpannor var i gång.

Så vad är hemligheten med bra kolbullar?

– Det ska vara riktigt mycket fett på fläsket för det är flottet som gör det, berättade Lennart som lärde sig konsten av sin pappa när han var 13 år i Torpshammarskogarna.

Och när det är för lite fett så brukar han ha mera rågmjöl eller kornsikt i smeten som annars bara består av vetemjöl, salt och vatten.

De senaste tio åren har han gjort kolbullar ute på marknader och annat.

– Ja det är roligt med folk och man får höra mycket och alltid händer det något tok.

En som väntade tålmodigt var Bert Vestin.

– Finns det kolbulle går jag inte härifrån utan att äta. Är man uppvuxen med kolbullar blir det så.

Mer läsning

Annons