Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn hoppas mycket på byggplanerna

/
  • Ing-Britt Pousette, rektor Böle skola, är glad över att det äntligen kan bli en utbyggnad av skolan så att både personal och elever får en drägligare skoldag.

Liten skola och många barn är en ekvation som inte går ihop.

Och när paviljongplanerna stoppades kändes det bittert.

– Det var tungt efter förra bakslaget, säger Ing-Britt Pousette.

Annons

Det var tänkt att paviljongerna skulle ställas upp på Böle skola och lösa trångboddheten fram tills dess att skolans sexor kunde flytta till Arenaskolan som från början var tänkt som en 6 till 9 skola. Men när planerna ändrades och Arenaskolan blev en 7 till 9 skola samtidigt som paviljongplanen förkastades så blev det stora problem i Böle. Helt plötsligt visste man inte om alla kunde vara kvar på den populära skolan.

– Det var en oro över vilka som skulle behöva lämna skolan, säger skolans rektor Ing-Britt Pousette.

Nu har hon själv varit med och tagit fram förslaget till om- och tillbyggnaden av skolan och rektorn ser det som ett måste för att personalen ska kunna arbeta under normala förhållanden.

– Det här är verkligen efterlängtat. Som det är nu har vi fyra arbetsplaster till cirka 50 personer och det är ju under all kritik att man hela tiden ha hänvisat till klassrummen.

Nu hoppas både Ing-Britt Pousette och personalen på att ombyggnaden blir verklighet. Ett litet steg mot bättre lokaler togs också i veckan då en av förskoleklasserna fick nytt innertak i sina lokaler.

Mer läsning

Annons