Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säljer restaurangen efter två år

/
  • Amanj Gharib och Gülay Sanli har drivit restaurang Namos i Timrå i två år. Nu säljer de verksamheten.

Restaurang Namos i Centrumhuset i Timrå är till salu.
Efter två år lämnar ägaren branschen och börjar studera.

Annons

– Jag börjar studera, jag vill byta bransch. Jag börjar bli trött och innan jag började med det här så har jag opererats två gånger, bland annat i höften, så jag tror inte jag kan klara av det längre, säger ägaren Amanj Gharib

Tidigare ägde han en pizzeria i Sörberge, men blev på grund av sin skada tvungen att sälja rörelsen. Nu hoppas han och frun att någon annan kan ta över verksamheten som de drivit under två års tid.

Innan Amanj Gharib kom från Kurdistan i norra i Irak till Sverige arbetade han som lantmätare, och nu ska ha komplettera sin utbildning.

Redan i augusti börjar han en kurs i mätteknik på Yrkeshögskolan.

– Det är min dröm, jag vill komplettera min utbildning. Jag vet inte hur lång tid det tar, kanske två eller tre terminer. Det är lätt att hitta jobb i framtiden inom det, säger han.

Under två år har paret drivit restaurangen tillsammans, men familjesituationen är också en orsak till att de nu säljer.

– Vi har småbarn och arbetar 12-14 timmar varje dag. Vi öppnade restaurangen själv, vi hittade lokalen och renoverade den, säger Amanj Gharib.

I dagsläget finns det två lite hetare intressenter till att ta över restaurangen, en av dem har de pratat lite mer allvar med, men i dagsläget är inget avtal skrivet.

– Det finns mycket möjligheter, det är en stor lokal, jag har haft tankar på att göra en nattklubb, men jag orkar inte mer. Men möjligheten finns där, säger han.

Mer läsning

Annons