Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbetar med V för majoriteten

/
  • Kommunalråd Ewa Lindstrand (S) blickar framåt mot en ny mandatperiod med många möten i kommunfullmäktige där man litar till den gamla lagkamraten V.

Valet gick som vanligt bra för Socialdemokraterna i Timrå.
Starkast är partiet i Vivsta valdistrikt men någon egen majoritet i kommunfullmäktige blev det inte.
– Men vi har god vana att samarbeta med vänstern så det kommer vi att ha en dialog om, säger Ewa Lindstrand (S).

Annons

Det är dagen efter i Timrå. Valet är över och nu börjar planeringen inför framtiden. I kommunfullmäktige, den högsta beslutsfattande politiska instansen, kommer det att bli många förändringar. Moderaterna tappade och Sverigedemokraterna dubblade sitt mandat. Det blir ett nytt parti i fullmäktige och för Socialdemokraterna blev det ingen egen majoritet den här gången heller.

– Det blev ungefär som förra mandatperioden fast vi är ju färre ledamöter i kommunfullmäktige nu, säger en nöjd Ewa Lindstrand, dagen efter valet.

Det innebär att partiet måste söka bundsförvanter för att kunna driva igenom sina förslag. Men samarbetet med Vänsterpartiet menar Lindstrand fungerar bra och hon ser ingen oro i att det inte blev egen majoritet i kommunfullmäktige.

Däremot är hon stolt över valdeltagandet och antalet röster partiet fick i Timrå.

– Vi fick fler röster i det här valet än 2010 och det är positivt, säger Lindstrand.

I kommunfullmäktigesalen kommer det att se annorlunda ut i bänkraderna jämfört med förra mandatperioden. Moderaterna blir färre, sänkte med fem mandat till totalt fyra mandat, och Sverigedemokraterna dubblade sitt mandat från två till fyra. Nätverk Timrå gör premiär med tre mandat i fullmäktige men det oroar inte kommunalrådet.

– Det hade jag räknat med, förklarar Ewa Lindstrand.

Under kommande mandatperiod finns det flera saker som Socialdemokraterna kommer att arbeta med. Men en fråga ser Ewa Lindstrand som viktigare än alla andra.

– Det är byggandet. Vi behöver fler lägenheter och boendemöjligheter i vår kommun det är otroligt viktigt, säger Lindstrand.

Mer läsning

Annons