Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samlingslista inför kyrkovalet i Tynderö

För första gången i Tynderös historia blir det en samlingslista med alla partier till kyrkovalet. Initiativtagare till listan är socialdemokraten Kenneth Norberg som är nuvarande kyrkorådets ordförande.

Annons
Jag tycker det här ser bra ut och jag tror på det. Alla gör väl inte det utan tycker det blir underligt med bara en lista. Men det gäller bara att få folk att förstå att de i stället för att välja parti får kryssa för de namn som de vill ha först, säger Kenneth Norberg.
Vid ett öppet möte för en dryg månad sedan blev man dock ense om att alternativet, att gå samman med Hässjö, var betydligt sämre. Därför enades man om en opolitisk lista, Tynderögruppen.
Det är bara en period som jag suttit med i kyrkorådet, men under den tiden har det aldrig pratats partipolitik inom kyrkan i Tynderö utan alla försöker se till församlingens bästa, så det ska nog gå bra.
I förra valet ställde socialdemokraterna, centern och kyrkans framtid upp med varsin lista. Inför årets val får inget av partierna ihop tillräckligt många intresserade.
Kyrkans framtid har nästan inget folk alls, och centern och socialdemokraterna skulle behöva en större uppslutning.
På onsdag är det möte, då avgörs vilka namn som ska finnas med på listan. Totalt måste det vara minst femton stycken så att tio ordinarie ledamöter kan väljas och fem ersättare.

Mer läsning

Annons