Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Servicehuset tar form i Skeppshamn

/
  • Placeringen och utformningen ska smälta in i miljön nedanför Kapellhöjden när taket kommit på plats och väggarna fått färg.
  • Jan Vacietis leder monteringen av stommen och noterar att stormbyarna inte rubbat lodlinjen.
  • Väggarna är resta på den nya servicebyggnaden ute i Skeppshamn.
  • Olle Larsson, pensionerad byggmästare med Åstöadress och ordföranden i museinämnden, Nisse Högstedt, tycks nöjda med bygget hittills.

Den nya servicebyggnaden börjar ta form i Skeppshamn på Åstön. Trots en del \"oförutsett\" går monteringsarbetet enligt tidtabellen och inom kort ska huset vara under tak och klart för inredning.

Annons
Huset anlände på måndagsmorgonen, monteringsfärdigt från Falun. Den stora lastbilen som transporterade byggsatsen mötte samma problem som morgonbussarna som skulle köra från Åstön in mot centrum, glashalt och inte en sandbil så långt ögon kunde skåda.
Till slut löste sig detta men då bjöd stormbyarna motstånd när paketen med väggar och takstolar skulle lossas med kran från lasset.
I dag är i alla fall väggarna resta och en entusiastisk byggmästare,Olle Larsson, finns på plats och konstaterar att det är en fin liten kåk han varit med att rita. Montörer från husföretaget är med och sköter huvuddelen av resningen, utan att behöva snegla på ritningen särskilt ofta.
Huset är ju måttbeställt och passar på de plintar man gjutit sedan tidigare, säger Jan Vacietis, byggbas i Skeppshamn för närvarande.
Huset är på ungefär 60 kvadratmeter. Det ligger nedanför Kapellhöjden och kommer när det fått färg på väggarna och rött tegeltak att smälta in i den gamla 1700-talsmiljön på en snyggt och diskret sätt.
Här ska finns ett par vattentoaletter med handikappanpassning, dusch och ett pentry med ett litet allrum.
Skeppshamns museinämnd som förvaltar området är beställare och hundratals besökare vid Åstödagen slipper nästa år gå omkring och knipa därför att det är kö till ett gammalt utedass.

Mer läsning

Annons