Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simskolan i Bergeforsparken hotad av nedläggning

Simskoleverksamheten i utebassängen på Bergeforsparken är hotad. Om inte kommunen betalar 80.000 kronor till Bergeforsparken blir det ingen simskola.

Annons
Det skriver parkens ägare Torbjörn Eriksson i ett brev till kommunen. Han konstaterar i sitt brev att det tidigare utgått ett bidrag till simskoleverksamheten som varit inbakat i det totala bidraget till parken och skriver:
Givetvis så ska inte Bergeforsparken bära ett underskott i sin verksamhet som är att hänvisa direkt till den kommunala fritidsverksamheten, i det här fallet simskolan.
Samtidigt konstaterar Torbjörn Eriksson poolen varit populär sedan den invigdes 1979. Bland annat på grund av att barnen lärde sig simma här.
Vidare påpekas att det är en självklarhet att parken ska arbeta nära kommunens kultur- och fritidsförvaltning för att kunna erbjuda barn och ungdomar stimulerande fritidsaktiviteter och ansöker om 80.000 kronor för simskoleverksamheten.
Om kommunen inte kan bidra med ovan nämna bidrag, anser vi oss inte kunna bedriva simskolan på vår anläggning eftersom kostnaderna beräknas till cirka 190.000 kronor totalt för 2005, avslutar han brevet och efterlyser ett snabbt svar.


Mer läsning

Annons