Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista dagen på Vivsta skola

/
  • Under den absolut sista skoldagen på Vivsta skola så bjöds det på både trollerikonster och tårta vilket uppskattades med glädje bland eleverna.

Här har över 3 000 elever lärt sig läsa, skriva och räkna.
Nu är det över för efter drygt 100 år så slås kunskapens portar igen.
Men de öppnar några hundra meter norrut.

Annons

Nu är det juletid och många elever springer hem på ett efterlängtat jullov. Tillbaka i skolbänken ska de inte förräns efter trettonhelgen och för eleverna på Vivsta skola innebär det en ny era. Då kommer de att börja på den nyrenoverade Mariedalsskolan och rektor Robert Hedlund associerar den händelsen till ett skolämne.

– Barnen skriver historia här i dag. De är de sista eleverna på Vivsta skola och med flytten så försvinner namnet också, säger han strax innan avslutningsfirandet i aulan ska börja.

På Vivsta skola har det gått ungefär 3 300 elever under de 105 år som skolan har funnits. Nu är det cirka 250 skolbarn från förskoleklass till årskurs 6 som flyttar till Mariedalsskolan.

Men för eleverna blir det ingen överraskning. De har redan varit på plats och tittat på lokalerna och vet vart de har sitt klassrum och sin skolbänk.

– Flyttprocessen har pågått i flera veckor och under fyra veckor har eleverna haft slöjdlektioner på den nya skolan, förklarar Robert Hedlund.

Skolstart blir det efter helgerna den 8 januari och en vecka senare så blir det invigning av den nyrenoverade Mariedalsskolan.

– Då är skolan öppen tills på kvällen, säger rektor Hedlund.

Mer läsning

Annons