Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sista kvällen med gänget i fullmäktigesalen

/
  • De ledarmöter som lämnade sitt fullmäktigeuppdrag belönades med en blomsterkvast.

Under måndagskvällen skedde mandatperiodens sista kommunfullmäktigemöte.
Ett möte som gick i rekordfart och avslutades med blomsterutdelning.

Annons

Klockan 17.00 hälsade kommunfullmäktiges ordförande Mari Eliasson (S) ledamöterna välkomna och förklarade mandatperiodens sista möte som öppnat. Efter en kortare information från revisionen så behandlades fyra beslutsärenden och ett av dessa utgick.

Det enda som det blev lite diskussion om var bredbandsstrategin för Timrå kommun. Efter det att några mindre ändringar gjorts i handlingarna gällande Åvike så blev man osäker på hur den tidigare bredbandssatsningen i Ljustorpstrakten gjorts. Efter en kortare ordväxling mellan Nicklas Edén (C) och Ewa Lindstrand (S) så kom ett förslag.

– Jag föreslår att vi återremitterar ärendet, sa Ewa Lindstrand och så blev det.

Efter det behandlades en motion från Markus Molinder (SD) om närvaro- och yttranderätt för motionärer vid beredning i nämnderna. Den motionen röstades ner och fick avslag. Därefter behandlades fem anmälningsärenden och ett fyllnadsval i snabb följd.

Efter rekordsnabba 25 minuter förklarades mötet som avslutat. Därefter avtackades de ledamöter som slutar med en blomsterkvast. Den nya mandatperiodens första möte sker 27 oktober och då är ett nytt fullmäktige på plats.

Mer läsning

Annons