Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad vid olycka på Lövbergsvägen

/

Föraren fördes till sjukhus och bilen hamnade långt ut på en åker.
Men trafikolyckan på Lövbergsvägen var väntad av många.
– Jag är inte ett dugg förvånad att det här händer, säger Georg Fiedler som bor i området.

Annons

På onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på Lövbergsvägen i Lagfors. Vad exakt som orsakade olyckan är svårt att säga men förhållandena på vägen som går mellan centrala Ljustorp och Lagfors är det många som är starkt kritiska mot.

– Jag ringde Trafikverket så sent som i måndags och klagade på vägen och jag har gjort det flera gånger men det händer ingenting, säger Georg Fiedler som bor längs Lövbergsvägen.

Mannen som körde bilen fördes in till Sundsvalls sjukhus med ambulans. Han klagade bland annat på smärtor i ryggen. När larmet kom ryckte räddningstjänsten ut med styrkor från Ljustorp, Timrå och Liden. Räddningsledare Glenn Johansson åkte ut till olyckplatsen från Sundsvall och han beskriver väglaget på grusvägen.

– Det är inte halt men däremot är vägbanan spårig, säger han.

Bland ortsbefolkningen är det många som klagat till Trafikverket och under förmiddagen skrapades vägen. Men det räcker inte menar Georg Fiedler.

– Vid blidväder blir vägen som lervälling och när det fryser på så blir det djupa stenhårda spår i vägbanan. Så jag hoppas att det sker någonting snart innan fler kör av vägen och skadar sig.

Mer läsning