Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolan informerade inte pappan

Skolverket kritiserar Timrå kommun för bristande information till pappan om hans två söners skolgång. Fadern har delad vårdnad om sönerna som går i grundskolan och gymnasiet.

Annons
Under höstterminen förra året informerades pappan inte om barnens skolgång och utveckling, vilket strider mot bestämmelserna om vårdnadshavares rätt till information.
För den yngre av sönerna, som går i grundskolan, har rektor sedan kommit överens med pappan om hur man ska hålla honom informerad i framtiden om sonens skolsituation. Ett utvecklingssamtal under våren är redan inbokat och ytterligare ett ska hållas, enligt rektorn.
För den äldre sonen som inte fyllt 18 år höstterminen 2005 hade fadern också rätt att få fullödig information. Skolverket konstaterar att kommunen därmed brustit mot de bestämmelser som säger att våda vårdnadshavarna, vid delad vårdnad, ska få samma information om sin sons skolgång.
Gymnasieskolan har enligt Timrå kommun, ändrat sina informationsrutiner efter anmälan från fadern.
Skolverket begär att Timrå kommun lämnar en redogörelse för vilka åtgärder som vidtagits under vårterminen, med anledning av kritiken.

Mer läsning

Annons