Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen granskar Timrå

/
  • Timrå kommun är en av 15 kommuner i landet som kommer att granskas av Skolinspektionen.

Skolinspektionen kommer under hösten att granska Timrå.
Kommunen är en av 15 utvalda som kommer att specialstuderas.
– Vi har valt ut kommuner som har särskilt stora utmaningar, säger Kristian Hansson.

Annons

Från och med den första januari i år trädde en lag i kraft som tydliggör kommunernas ansvar för unga som varken studerar eller arbetar. Mot bakgrund av den lagändringen så genomför Skolinspektionen under hösten en kvalitetsgranskning av kommunernas arbete med det kommunala aktivitetsansvaret. Det handlar om vad kommunerna gör för att sysselsätta ungdomar mellan 16 och 19 år som står utanför skola och arbetsmarknad.

Av landets alla kommuner så är Timrå en av de som valts ut i kontrollen. På Skolinspektionen har man gått till väga på ett speciellt sätt för att göra urvalet. Det gjorde att Timrå kommun blev aktuell för att vara med i granskningen och det är den enda kommunen från Västernorrlands län.

– De flesta kommunerna som granskas kommer från Mellansverige men en del kommer från norra delen, Haparanda är ett exempel, säger Kristian Hansson, projektledare på Skolinspektionen.

Granskningen börjar i höst och under september/oktober kommer personal från Skolinspektionen att besöka Timrå kommun. Sedan ska resultatet av undersökningen sammanställas och innan jul ska de första resultaten redovisas.

– Vi kommer att göra en första rapport till regeringen i mitten av december, säger Kristian Hansson.

Den färdigställda rapporten dröjer däremot lite längre. I februari eller mars nästa år räknar man med att den ska vara klar. Då blir den offentlig och kommer att publiceras i sin helhet på Skolinspektionens hemsida.

Mer läsning

Annons