Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolköket fortsatt stängt i Fagervik

Eleverna i Fagerviks skola får återigen äta i matsalen. Däremot har köket stängts av eftersom det har konstaterats fukt i betongplattan under golvmattan.

Annons
Den personal som är ordinarie i köket är fortfarande sjukskriven. En av kvinnorna gick för några dagar sedan tillbaka till arbetet, men fick genast tillbaka sjuksymptomen. Hon är återigen sjukskriven på grund av klåda i ögon och hals.
Det var för snart en månad sedan som kök och matsal stängdes. Eleverna fick i stället äta i klassrummen. Efter mätningar har beslut tagits om att matsalen kan öppnas igen.
Däremot är köket avspärrat och stängt. En matta har tagits bort och det görs nu fuktmätningar i betongen. Den aktuella mattan byttes ut för drygt ett år sedan.
Man misstänker att betongplattan inte avfuktades tillräckligt. Den fukt som fanns har sedan spridit ut sig och det har konstaterat så kallad förtvålning.
Det är dock inte enda problemet på skolan. I källarlokalen där dusch och omklädningsrum finns har det tidigare konstaterats mögel. Den är nu borttagen och ett större renoveringsarbete har påbörjats.
Lite annorlunda är det dock för eleverna som ska äta i Fagervik. I stället för porslin serveras maten på papptallrikar. Under tiden pågår fuktmätningar. När omfattningen är klar ska betongen torkas. Hur lång tid det tar vet ingen i dagsläget. Först när det är klart går det att öppna köket och börja värma mat och diska porslin på skolan igen.

Mer läsning

Annons