Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön stämning på Arenadagen

/

Skolgården myllrar av sportande, fikande och sjungande ungdomar.
– Alla är glada, det är en skön stämning här, säger Henna Lundberg i klass 8 på Arenaskolan.

Annons

Eleverna har fått bestämma själva om de vill delta i aktiviteterna under Arenadagen, eller ha picknick med fika och bara sitta och njuta av musiken på skolgården.

– Vi följer ett schema varje dag under skolåret, men i dag får de välja själva. Det är runt 400 elever som samsas på den här ytan, och det funkar jättebra, alla går mellan olika aktiviteter som de vill. Den här dagen ska vara ett bra minne att ta med sig på sommarlovet, säger bildläraren Lena Hörnfeldt.

Många elever spelade och sjöng tillsammans med skolpersonal på scenen, som var placerad mitt på skolgården. Allt ifrån moderna hitlåtar till världsmusik fanns i repertoaren.

– Det är fantastiskt! Jag var lite nervös innan, men det släppte när jag kom upp på scenen, säger Idil Ibrahim som sjöng svängig världsmusik med kompisarna Zamzam Adam Mohamed och Anisa Mohammed.

Strax intill, på gräsytan framför scenen spelar åttondeklassaren Henna Lundberg täta kubbmatcher med sina vänner.

– Det här är en jättekul dag, man får göra något annorlunda. Det är inte styrt vad vi ska göra, och det är vi som gett förslag på aktiviteter, säger Henna Lundberg.

Beachvolleyboll, pingis, kubbspel och streetbasket, var några av de andra aktiviteterna som fyllde skolgården med liv.

Lena Hörnfeldt berättar om flera veckor av förberedelser av den årliga Arenadagen. Tillsammans med elever och kollegorna i kulturgruppen på skolan, har hon varit med och planerat programmet.

Mer läsning