Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspurt för utbyggnaden

/
  • Kristina Söderström och Elisabet Mattsson har bråda dagar i arbetet med att få klart butiken.
  • Ica Anderssons i Sörberge.

På parkeringen står hantverkarbilarna uppradade och i butiken råder full aktivitet.
Utbyggnaden av Ica i Sörberge är klar och nu ska den nya butiken färdigställas.
– Vi hoppas att det ska vara färdigt i slutet av april, säger butiksägaren Elisabet Mattsson.

Annons

I höstas drog arbetet med att bygga ut Ica-butiken i Sörberge igång. Efter många års funderande bestämde sig ägarna Elisabet och Jan Mattsson att genomföra den stora satsningen efter att döttrarna Kristina Söderström och Sara Carlén bestämt sig för att fortsätta arbeta med familjeföretaget.

– Det är en stor investering, men antalet kunder blir fler och fler så det har gjort att vi vågat, säger Elisabet Mattsson.

Butiken har blivit 300 kvadratmeter större för att bland annat ge plats för en stor satsning på färskvaror. Man har också investerat i nya energisnåla kylar och frysar i hela butiken och en ny kassadisk ska på plats. Förhoppningen är att det ska vara färdigt i slutet av april.

– Det har varit en större process än vad vi räknat med från början. Men både kunder och personal har tagit emot det jättebra. Det har inte varit några sura miner trots att vi fått flytta om mycket i butiken, säger Elisabet.

Trots att branschen är tuff och konkurrensen från Birsta stor så tror Kristina Söderström att den lokala matbutiken kommer att stå stark. De vill vara en mötesplats i samhället och kundernas åsikter har varit viktiga när de har valt vad de ska satsa på.

– Vi flyttar bland annat posthanteringen till kassan och så ska vi förbättra mobiltäckningen i butiken och utöka det ekologiska sortimentet. Det är några av de önskemål som vi fått in, säger hon.

Mer läsning

Annons