Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart avgörs om tjebadet blir permanet i Timrå

På torsdag är det åter dags för "TJEJBAD" I Timrå Simhall. Detta blir fjärde gången det går av stapeln.

Annons
Sedan ska det avgöras om kommunen anser det tillräckligt intressant för att fortsätta satsningen. Under de aktuella badtiderna har män varit bannlysta i Timrå simhall.
Enligt kultur- och tekniknämnden så skulle detta bad få göras på prov vid fyra tillfällen under våren och därefter utvärderas för att man sedan ska kunna ta beslut om detta ska få fortsätta eller inte.
Det ska bli spännande att höra vad nämnden säger, de tre gånger som varit har varit välbesökta, säger Anita Hellstrand ©.
Orsaken till försöket är en motion från centern i Timrå och Anita Hellstrand konstaterar att försöksverksamheten slagit väl ut.
Vid första tillfället var det tio som badade och vid andra tillfället var det 42 som hörsammat detta om kvinnobad och tredje gången var det 28 som var i badet. Det var under påsklovsveckan, så många kanske var bortresta.
En av anledningarna till motionen var att det var svårt att få bland annat invandrar- och flyktingkvinnor att komma till badet. I motionen pekade man på en annan kommun där satsningen slagit väl ut.
Så det är bara att hoppas att det kommer många kvinnor till badet på torsdag, så att detta kan få fortsätta. Klart är att det finns ett behov.

Mer läsning

Annons