Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialnämnden positiv till hospice

Annons
Socialnämnden i Timrå diskuterade på onsdagen en skrivelse från Insamlingsstiftelsen för ett hospice i Mellannorrland, där man redovisar läget för projektet i augusti i år. Nämnden uttalar sitt stöd för projektet men att ett avgörande beslut är beroende av de ekonomiska förutsättningarna.
Stiftelsen har överslagsmässigt bedömt behovet till 10-12 vårdplatser. Kostnaden bedöms till ungefär en miljoner kronor per plats och år.
Socialnämnden beslutade också att besvara brevet från RSMH:s styrelse som hävdar att de sociala missförhållandena ökat i Timrå och att psykisk ohälsa drabbar allt fler.
Vi ska yttra oss till kommunstyrelsen och kommer att påminna om alla insatser som vi faktiskt gjort. Allt är inte så negativt som RSMH gör gällande, säger socialnämndens ordförande Jan Norberg i en kommentar.
Nämnden beslutade också att ta kontakt med PRO om möjligheten för KommunalPensionärerna att få en plats i kommunala pensionärsrådet. PRO har fem platser i rådet. Kommunpensionärerna bildade en lokalavdelning i Timrå i våras och påpekar att man har 400 medlemmar i Timrå.

Mer läsning

Annons