Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarorkestern repeterar inför premiären

/
  • Alma Christensson spelar saxofon i den nya blåssektionen i orkestern.
  • Nya blåssektionen: Hampus Vikström, Johan Nygren, Hannes Christensson och Alma Christensson.
  • Johanna Fjellström och Ebba Svelander är sångarna i bandet.
  • Peter Starefeldt hjälper Moa Jonasson vid keyboarden.
  • Ida Hamrin river av ett solo i Queens
  • Trummisen Chrystal Andersson som i vanliga fall spelar med bandet
  • Hampus Vikström spelar Eufonium

Timrås sommarmusikanter repeterar för fullt inför sommarens konserter.
– Premiärspelningen är som vanligt på midsommarafton i Bergeforsparken, det är tradition, säger Simon Olausson, musiklärare på kulturskolan i Timrå.

Annons

Musiklärarna Simon Olausson och Peter Starefeldt jobbar på kulturskolan i Timrå, och ansvarar för Timrå kommuns sommarorkester. Nu repeterar 10-mannabandet i fyra hela arbetsdagar inför premiärspelningen som är på Bergeforsparken och deras midsommarfirande.

– Det blir som vanligt lite helgjobb när man är musiker, säger Simon Olausson.

Ungdomarna är anställda av kommunen som sommarmusikanter och ska bland annat spela på Timrå torg, Birsta city, Sundsvalls stora torg och däremellan på ålderdomshem och förskolor runt om i Timrå.

Repertoaren började planeras redan i mars tillsammans med ungdomarna. Det är sammanlagt 8 låtar som övas in från Stevie Wonder, Queen och Bruno Mars, för att nämna några. Nytt för i år den nya blåssektionen med 4 blåsare, och det gäller att hitta låtar där den passar in, något som bandet varit noga med.

– Det är inte jättekul att vara en blåssektion om man bara spelar Bon Jovi låtar, så det gäller att anpassa repertoaren. Det är alltid lättjobbat om eleverna gillar låten, att det känns fräscht, säger Simon Olausson.

Musiklärarna kommer att skjutsa till spelningarna i en minibuss. Simon Olausson betonar vikten av att eleverna ska lära sig ta ansvar för hela framträdandet, bära grejer, rigga och sköta ljudet får de göra själva.

– Det är sjuttio procent av jobbet, det ingår om man vill bli musiker, säger han och skrattar.

Mer läsning