Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sörbergetjuvarna greps efter polisjakt

/

En av de män och kvinnan som misstänks för stöldförsöket i Sörberge på tisdagen, då de slog ned en kvinna vid hennes garage, greps på onsdagseftermiddagen efter en biljakt från Bergeforsen via Indal mot Bredsjön i Ljustorp. Bilen visade sig också vara stulen, men falskskyltad med en plåt som suttit på en likadan vit Audi som ägts av kvinnans numera avlidne far.

Annons
Polisen larmades strax efter lunchtid på onsdagen om att den vita bilen var synlig vid Ridstadion. Den hade också iakttagits utanför Bergeforsparken. Omedelbart skickades en patrull mot Lundevallen där man fick syn på bilen med en man och en kvinna.

Först stopp i Lunde
Polisen fick stopp på duon i bilen vid Lunde, men man upptäckte ganska snart att bilens regnummer inte stämde med chassinumret. Det var medan polserna försökte utreds förhållandena som de två i Audin drog iväg med en rivstart och färden gick västerut längs väg 330 mot Indal. Polisbilen låg strax bakom utan blåljus, men farten låg ändå bitvis långt över gällande hastighet med den vita Audin i täten.
Ytterligare en polispatrull var då på väg upp mot Indal via Ljustorp och Bredsjön.
Timråpolisen med två man fortsatte följa efter. Vid Indal svängde Audin och körde upp längs vägen mot Bredsjön, som går förbi Gudmundtjärn. I det läget beslöt Timråpoliserna att dra ned på hastigheten, då man räknade med att patrullen från Sundsvall skulle möta Audin längs den smala vägen över skogen.
Det blev också ett möte som resulterade i slutligt stopp med en polisbil bakom och en framför, i närheten av Bredsjön. De två efterlysta personerna, väl kända av polisen sedan flera år, kunde gripas och tas till förhör.

Två stöldförsök
Bilen var inblandad vid de två försöken till stöld i Bergeforsen under tisdagsmorgonen. Först upptäcktes de av vaktmästaren vid Bergeforsparken, varifrån de hastigt avvek. De hade då över natten i en av stugorna som de brutit sig in i. Där hade de också förberett att stjäla med sig den nyligen installerade TV:n.
Därifrån sökte de till villaområdet vid Södra Lundevallen i avsikt att försöka hitta något som kunde stjälas. De stannade framför garaget till en villa och gick in i garaget. Kvinnan i familjen var hemma vid tillfället tillsammans med sin son. När hon gick ut för att kontrollera vad det var för vit bil som stannat framför garaget ertappade hon två män som befann sig där. De slog omkull henne och hoppade snabbt sin i bilen och försvann från platsen.
Medan männen sökte stöldgods inne i garaget satt en kvinna kvar i bilen. Den omkullslagna hann ändå få en uppfattning om ålder och utseende på såväl männen som kvinnan. Dessutom noterade hon bilens registreringsnummer.

Mer läsning

Annons