Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelmansstämma nästa helg i Timrå

Snart är det dags igen för årets spelmansstämma i Hagalid. Den 16 april kommer servicehuset att fyllas av spelmän från när och fjärran.

Annons
Det handlar om ett arrangemang som också lockar många besökare. Och de boende brukar uppskatta arrangemanget. Här kommer melodier och låtar som dom minns från sin egen ungdom.
Det är femte året som vi arrangerar spelmansstämman i Hagalid, berättar Tage Norgren som håller i de flesta trådarna.
Han är dock noga och påpekar flera gånger att det handlar om många som ställer upp ideellt för att arrangemanget ska kunna genomföras.
Det är cirka tolv damer som kommer att laga mat och ordna kaffe för spelmännen och besökare.
Ingvar Smedjegård har varit med varje år och tycker det är lika roligt varje gång att spela.
Det blir precis som under en vanligt spelmansstämma utomhus. Alla som vill kommer dit med sina instrument. Sedan samlas man spontant i grupper, sprider ut sig och delar med sig av musik på olika områden.
Jag tycker det här är ett mycket bra initiativ från Tage, säger Karin Lindblom, som spelar nyckelharpa. Det är viktigt att vi går runt på olika avdelningar så även äldre som är sängliggande eller har något handikapp får en chans att lyssna. Jag vet att man uppskattar detta.
Marknadsförningen sker mycket från mun till mun. Tage Norgren har dock varit i Graninge och i Matfors på spelmansstämmor och puffat lite extra för stämman i Timrå.

Mer läsning

Annons