Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spökstämning på biblioteket

/
  • Förtätad stämning när Ragna Fredin, Therese Erixon och Ann-Sofie Olsson läste upp några av de vinnande bidragen i femteklassarnas spökhistorietävling.

Det rådde en spöklik stämning på biblioteket i Vivsta på fredagen. Då var det dags för vinnarna i spökhistorietävlingen att belönas för sina hårresande berättelser. Tre femteklasser från Böle, Laggarberg och Söråker var bäst av de nio klasser som skickat in 75 bidrag tillsammans för bedömning.

Annons
Juryn gjorde ingen inbördes gradering av bidragen. De tre klasserna Böle 5 B, Laggarberg 5 och Söråker 5 C belönades samtliga som segrare med en bibliotekspåse fylld av böcker, frukt och godis. Samtliga som fick lyssna till de rysliga berättelserna fick lugna ner sinnena efteråt med en glass.
Bibliotekspersonalen som bedömt bidragen läste också upp några utvalda historier som segrarna bidragit med. Titlar som "Fear", "Monstermamman", "Liket i Nottingham", "Ögonen i spegelväggen" och "Gravstenen förklarar" ger en antydning om att det handlade om en grym inlevelse hos de unga författarna.

Mer läsning

Annons