Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ställer in bussresa till vildmarken

/

Många visade stort intresse vid nystarten av Naturbussen.
Men få tar plats när det är dags för avfärd.
Det gör att man ställer in lördagens tur.

Annons

Det var med stor optimism när Storöringens fiskeklubb drog i gång bussturerna ut till vildmarken i våras. Turerna hade legat nere under ett år efter det att intresset för åkturerna dalat. Det växande intresset gjorde att man satsade upp på nytt - men det visade sig vara en felbedömning.

– Det känns jättekonstigt att så få åker med eftersom det är så många som tycker det här är en bra idé, säger Ingela Dahlin, ordförande i Storöringens fiskeklubb.

Inför säsongen var det fem resor inplanerade och den första gick 16 maj till Andersjön. Då var intresset litet och det blev inte bättre under den andra resan som gick till Lövsjön i Lögdö vildmark den 6 juni. Några som hade anmält sig kom inte och om det berodde på vädret eller något annat vet man inte.

– Det var världens regn hela dagen men det ska inte ha någon betydelse för det är ju bara att ta på sig rejäla kläder, säger Ingela Dahlin.

Vad som gör att fiskeentusiasterna uteblir vet man inte men Ingela Dahlin har sina teorier. Hon tror att folk blivit för bekväma och vill ta bilen i stället för att behöva passa tiden på en buss till och från vildmarken.

– Det är min tolkning i alla fall, säger hon.

De två återstående turerna som är planerade senare i sommar och höst till Örasjön och Rapnästjärn kommer däremot att genomföras. Då har folket kommit tillbaka från semestrar och skolorna har börjat och på fiskeklubben resonerar man att det kan bli ett lyft för åkturerna.

– Vi har lagt ut det här på nätet och det är jättemånga sportfiskeentusiaster från andra kommuner som tycker det är en jättebra idé och vill att den ska utökas till flera platser i landet, säger Ingela Dahlin.

Naturbussen fungerar även i andra sammanhang. Till veckan kommer den att göra en tur ut till Lögdö vildmark och då är det en grupp invandrare som kommer att följa med. Den resan har möjliggjorts med hjälp av ett bidrag från Återbrukarna. En kvintett Söråkersdamer som syr ihop olika saker av kläder och annat de samlar in. Pengarna de tjänar skänker de till olika aktiviteter och den här gången blev det en bussresa ut i naturen för Timrås nya medborgare.

– Det är otroligt fint gjort, säger Ingela Dahlin som hoppas på bättre uppslutning på bussturerna till Lögdö vildmark under hösten.

För vildmarken i de norra delarna av Timrå menar hon är unik.

– Det är en jätteskatt som vi måste ta vara på.

Mer fiske: Fiskeplatserna i Medelpad

Mer läsning

Annons