Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startar nattvandringar

/
  • Ulrika Jason är en av de engagerade föräldrar som är med när nattvandringarna startar denna helg.

– Vi ska finnas till hands som kompisar, ungdomarna ska kunna känna sig trygga över att några vuxna befinner i närheten.
Ulrika Jason i Bergeforsen berättar varför hon och en grupp föräldrar har startat nattvandringar i Timrå.

Annons

Det började med att Camilla Samuelsson, en engagerad Timrå-förälder, gjorde ett upprop i sociala medier.

Hon sökte kontakt med andra föräldrar i kommunen för att starta ett nätverk.

En grupp på Facebook startades med namnet "Föräldrasamverkan i Timrå".

– Jag har en vision om att vi föräldrar i Timrå kommun ska knyta våra band tillsammans för att skapa en tryggare värld för våra ungdomar att växa upp och utvecklas i, säger Camilla Samuelsson i en programförklaring.

Kontakter har tagits med Timrå kommun och föräldrar har fått enklare "utbildningar", tips och råd under möten med kommunen. Föräldrar har fått veta hur man bör agera och vad man får göra om och när någonting händer i ungdomsmiljöer.

Föräldragruppen är i skrivande stund uppe i 108 medlemmar. Den här helgen startas ideella nattvandringar på centrala platser i kommunen. Ett 20-tal har sagt sig villiga att vara med på detta.

Ulrika Jason från Bergeforsen är en av de engagerade föräldrar som gått med i gruppen och anmält sig till frivilligt fältarbete.

– Jag tycker att det känns väldigt bra att få göra någonting för våra ungdomar. Vi vuxna ska finnas till hands där vi behövs, säger Ulrika Jason.

Nattvandringarna kommer att pågå varje helg. Upplägget geografiskt och praktiskt kommer att variera beroende på hur bland annat hur många vuxna som ställer upp.

Mer läsning

Annons