Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor uppslutning i Timrå

/

Det var ovanligt många Timråbor som gick i Förstamajtåget i Timrå och många som då redan intagit sina platser på bänkarna på torget. Som på de flesta platser var det oron över stigande arbetslöshet och kringskuren välfärd som var teman för huvudtalarna Susanne Eberstein och SSU:s ordförande Jytte Guteland när de intog talarstolen på scenen.

Annons

Uppskattningsvis var det drygt 200 personer som plats i leden när tåget startade klockan två från Simhallen.

Det vackra vädret hade säkert sin inverkan på uppslutningen, men riksdagsledamoten Susanne Eberstein var förvånad över att så blev fallet:

–– Många brukar ju försvinna till sina sommarstugor en sån när fin vårdag, noterade hon.

Däremot kunde hon inte hitta någon ljusnande vår i det ekonomiska mörker och den stigande arbetslösheten. I likhet med SSU:s Jytte Guteland instämde hon i oppositionens uppfattning att det är den regerande politiken som gjort att Sverige nu börjar halka efter övriga Europa trots att utgångsläget före krisen var bättre.

–– De som har det sämst får det sämre medan de som har det bra får det bättre, summerade hon.

Jytte Guteland betonade i sitt anförande att regeringens politik drabbar de unga i så hög grad.

–– Den svenska ungdomskrisen på arbetsmarknaden är den värsta i Europa. Det finns inte heller något i regeringens politik som kan ge ungdomarna en strimma ljus, ett hopp för den närmaste tiden.

Mellan de dystra bilder som talarna målade upp förekom lite mer uppmuntrande underhållning med schlagersång av Ingela Eriksson.

För barnen som kommit med sina föräldrar fanns ponnyridning, fiskdamm med gratis godis, Festis och ballonger.

Mer läsning

Annons