Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Stora företag på väg till kommunen"

Det är stora etableringar på gång till Timrå. Det hävdade projektledare Håkan Strömqvist, när han informerade om EU-projektet entreprenör Timrå under tisdagens kommunfullmäktige sammanträdet.

Annons
Vilka företag och vilka branscher det handlar om ville han inte avslöja. Däremot sade han att kommunens läge är strategiskt bra ur ett logistik perspektiv. Han sade också att det finns företag i Birsta som känner sig inträngda.
Och nyetableringar inom kommunen skulle kunna bli riktigt het om det fanns fler lokaler, enligt Håkan Strömqvist som lyfte upp statistik uppgifter om vad som hänt under projektets gång.
104 nya företag har startats i Timrå sedan entreprenör Timrå startade sin verksamhet.
Målsättningen med projektet var att 50 nya företag skulle startas. Men han betonade långsiktigheten i att kommunen hjälper till och satsar på nyföretagande och inflyttning, för att vända trenden på sikt.
Det här är inget man gör på fem till sex år. Projektet har är ett oerhört bra smörjmedel för att få ett ökat entreprenörskap.
Under de tre år som snart har gått har Entreprenör Timrå varit i kontakt med 5.000 personer i olika aktiviteter. När det gäller inflyttning har projektet enligt måndagens redovisning inneburit att 170 personer flyttat in till Timrå.
Inflyttningsledaren har kontakt med 1 612 personer varav 150 är nära att flytta hit.

Mer läsning

Annons