Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora vägar prioriteras under asfaltsperioden

Teminalvägen, Järnvägsgatan och Hockeyrondellen.
Det är tre platser som asfalteras under våren och sommaren.
– Vi gör många större beläggningsjobb i år, säger Jan Eriksson.

Annons

Vår, sommar och vägarbeten är något som återkommer varje år. Många undrar också säkert när just deras lilla vägsnutt ska åtgärdas eller få ny asfalt. Men i år är det inte smågatorna i ytterområdena som är prioriterade. Pengarna kommer att gå till de stora vägarna i centrala delarna av kommunen.

– Terminalvägen från ishallen fram till Hockeyrondellen är en av vägsträckorna som ska asfalteras, säger Jan Eriksson, avdelningschef på väg och trafik vid kultur- och teknikförvaltningen i Timrå kommun.

Även Hockeyrondellen och Framnäsrondellen vid Köpmangatan ska asfalteras. Från Framnäsrondellen kommer Järnvägsgatan fram till järnvägsstationen att få ny beläggning. Järnvägsgatan vid Östrandsfabriken kommer också att åtgärdas. Det är på sträcken från fabriken fram till tunneln under E4 som det kommer att utföras beläggningsarbeten på.

– Det är ganska stora jobb som vi planerar, säger Jan Eriksson.

Några mindre gator är också prioriterade. Bland annat delar av Gengränd i Bergeforsen och Verkstadsvägen i Timrå industriområde. Skolgatan mellan Järnvägsgatan och Mellangatan i Timrå centrum kommer också att asfalteras efter det att Mittsverige vatten lagt nya ledningar på vägsträckan.

Andra mindre arbeten som kommer att utföras på vägarna i kommunen är de sedvanliga lagningarna av potthål och sprickor i vägbanan. Det har gjorts en inventering under våren och utifrån de uppgifterna kommer de värsta problemen att åtgärdas.

– Vi tittade på det under sandupptagningen så vi har grepp om det, säger Jan Eriksson.

Sammanlagt kommer Timrå kommun att lägga asfalt för cirka 3,5 miljoner kronor under 2015 och arbetena startar i slutet av maj.

Mer läsning