Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse att byta plant

Biblioteket i Timrå går just nu i trädgårdens tecken. Under gårdagen arrangerades plantbytardagen för fjärde året i rad.

Annons
Och för varje år som gått så har intresset ökat och i år var det inget undantag. Det var rekordmånga plantor. Detta verkar i första hand vara något som intresserar kvinnor, sett till besökarna i biblioteket.
Principen för att byta är enkel. Den som har med sig tre plantor får byta till sig lika många. Alla placerade sina odlade alster på ett bord i närhen av receptionen.
Detta skedda klockan elva och sedan hade alla en halvtimme på sig att gå runt bordet för att hitta något man ville byta till sig.
Sara Holmgren hittade snabbt vad hon vill byta till sig.
Ampeltomaten vill jag gärna ha, sade hon och stod därför parkerad framför plantan för att inte gå miste om den när startskottet gick.
Själv hade hon med sig bland annat gullvivor och sommarvallmo.
Och när visselpipan ljöd blev aktiviteten stor. Många kastade sig nästan huvudstupa över bordet för att snabbt ta den växt man ville ta med sig hem.
Några kanske inte hittade vad man sökte och då fanns ytterligare en chans. Nordviksskolans lantbrukselever hade försäljning bara några steg längre bort.
I konstavdelningen pågick en utställning med temat trädgård. De flesta konstnärerna som ställer ut här under två veckor kommer från Timrå.
Naturvårdsföreningen fanns på plats. Den som ville fördriva tiden kunde ta en tipspromenad runt bland hyllorna. Och som avslutning bjöds det på gröna tårtor som var prydda med marsipan blommor.

Mer läsning

Annons