Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för grannsamverkan – polisen tar till nytt grepp

/
  • I december 2014 hölls ett informationsmöte gällande grannsamverkan i Timrå. Nu är det dags igen och många områden är intresserade av att medverka i samarbetet som ska stoppa tjuven.
  • Grannsamverkan finns i sju områden i Timrå kommun.

Samarbete för att förhindra brottsligheten är i hetluften.
Nu håller polisen tillsammans med BRÅ-gruppen ett nytt informationsmöte om grannsamverkan.
– Många områden står på kö för att medverka, säger Annica Odelind.

Annons

I Timrå kommun finns det sju områden som har grannsamverkan i kampen mot brottsligheten. Men de kan snart bli fler. På torsdag kommer polisen tillsammans med en representant från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) i Timrå att hålla ett informationsmöte om grannsamverkan. Det har man gjort förut men nu tar polisen nya grepp i informationen.

Till mötet har man kallat representanter från områden som visat intresse för att medverka i sättet att motverka brottligheten på platsen där man bor. Sättet att hålla mötena är nytt och det förenklar mycket.

– Tidigare åkte vi ut till olika områden och träffade de boende där. Nu träffar vi en representant från varje plats och det underlättar för oss, säger Annica Odelind, tillförordnad gruppchef lokalpolisområde Medelpad.

Britt-Louise Nyholm är samordnare för trygghet och hälsa i Timrå kommun och representerar dessutom BRÅ. Hon kommer att delta under informationsträffen som sker i kommunhusets fullmäktigesal. Britt-Louise bor själv i ett område, Edsgården, som haft grannsamverkan under cirka ett år och hur det gått kommer hon att informera om.

– Som jag kan se det så fungerar det jättebra. Vi har startat en Facebookgrupp där vi lägger ut om vi ser något misstänkt, säger hon.

Det senaste året har det skett ett antal villainbrott i Timrå. Enligt Annica Odelind så har inget av inbrotten skett i områden som har grannsamverkan. Och att grannsamverkan gett resultat i Edsgården kan Britt-Louise Nyholm skriva under på.

– Innan vi hade grannsamverkan så hade vi ett inbrott i området. Men efter det att skyltarna kom upp så har vi inte haft några problem med inbrott, säger hon.

Informationsmötet startar klockan 18 på torsdag och beräknas pågå i cirka två timmar.

Mer läsning

Annons