Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort utbud vid årets höstmarknad

/
  • Evacarin Åslin och Nick Hübinette är två av eldsjälarna i Lögdö bruks intresseförening. De hoppas på många besökare vid höstmarknaden på lördag.
  • Det är dag för höstmarknad på Lögdö bruk.

Det är dags för en av höstens större folkfester i Timråbygden. Det handlar om Lögdö bruks höstmarknad som slår rekord i utbud och storlek.

Annons

Lögdö bruk är ett av Medelpads viktigaste utflyktsmål. Resterna av järnbruket från 1685 med tillhörande byggnader fortsätter att växa i attraktionskraft.

Lögdö bruk är Sveriges första kommunala kulturreservat. Det är Lögdö bruks intresseförening som ser till att det händer saker i området.

Den ideella föreningen bildades 1986 och har sedan dess lyckats lyfta fram Lögdö som ett allt attraktivare besöksmål.

– Det har blivit ett lyft för området med mer aktiviteter den här säsongen. Vi återupptog Lögdödagen i somras och den blev mycket välbesökt, det märktes att folk hade saknat Lögdödagen, säger Nick Hübinette, ordförande i Lögdö bruks intresseförening.

På söndag är det dags för Lögdö bruks årliga höstmarknad. Marknaden är en cirka 25-årig tradition som den här gången ser ut att slå rekord i storlek.

– Marknaden blir större och mer innehållsrik än vi hade förväntat oss. Det beror bland annat på att vi har fått fler samarbetspartners, förklarar Nick Hübinette.

Han syftar då främst på Ljustorp sockenförening som gått in som medarrangör. På så sätt har marknaden blivit starkare och ännu bättre organiserad.

Ett 70-tal försäljningsknallar har anmält sitt deltagande. Mycket av det som säljs är lokalts odlade produkter.

Arrangörerna vill att det ska kännas som en traditionell skördemarknad vid Mickelsmäss.

Höstmarknaden har ett brett underhållningsprogram och aktiviteter för att locka barnfamiljer.

Den historiska informationen har också sin plats genom guidade turer runt bruksområdet.

Mer läsning

Annons