Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå är unikt, tycker hälsoministern

/
  • Folk- och hälsominister Morgan Johansson (s) var imponerad över idrottsinriktningen i skolan i Timrå där 40 föreningar är engagerade.

–Timrå är unika när det gäller satsningen på idrott under skoltid och jag hoppas andra kommuner i Sverige tar efter.

Annons
Det sade Morgan Johansson, Folkhälso- och socialtjänstminister när han under onsdagen besökte Timrå.
Det är första gången han besöker Timrå i sin roll som politiker. Däremot har han under sin ledighet bland annat varit på Åstön. Vilket har sin förklaring att Morgan Johansson brukar semestra i Häggdånger där han sambo har släktingar.
Två tre gånger varje månad resar han ut i landet för att besöka verkligheten. Och det blev en intensiv dag i Timrå där kommunen gärna vill visa upp olika områden och samtidigt informera ministern om möjligheter och problem i verksamhen.
Det jag kommer att ta med mig från besöket är framförallt två saker. Dels idrottssatsningen och öppenvården med den behandling man har mot missbrukare som också har ett handikapp.
Under förmiddagen besökte han öppenvården och lunchen intogs i servicehuset Hagalid. Under eftermiddagen var det dags att titta på skolidrotten som sköts av föreningar. Det blev både boxning och tennis innan dagen avslutades med en träff i E-onarena med företrädare för kommunen.
När det gäller idrotten i skolan har jag förstått att minst 40 föreningar är engagerade. Det är imponerade. Jag tror detta betyder att fler ungdomar rör på sig. Något som är viktigt hur ett hälsoperspektiv. Som bonus klarar ofta de som har en fysiskt aktivitet skolarbetet bättre.Mer läsning

Annons