Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå får nya busstidtabeller

/
  • Under gårdagen träffades representanter för kommunen. Busslink och länstrafiken för att hitta lösningar som ska få busstiderna att fungera.

Det kommer att tryckas nya bussturlister i Timrå. — Dagens turlistor stämmer inte alltid och det krävs bättre information i listan, säger Ewa Lindstrand, (s) kommunstyrelsens ordförande.

Annons
Under gårdagen träffade kommunledningen representanter för Busslink och länstrafiken. Under ett antal timmar gick man igenom vad som brustit och inte fungerar.
Länstrafiken och Busslink har kommit överens om ett åtgärdspaket på 16 punkter. Åtgärderna ak fungera om en vecka.
Vad som händer om Busslink inte klarar de krav som ställts vill inte Ewa Lindstrand spekulera i. Hon konstaterar att kommunen inte kan säga upp avtalet. Det kan enbart länstrafiken göra.
I ett öppet brev skriver länstrafiken bland annat det varit en del strul under hösten och:
\"Just nu är vi i fasen att finna konstruktiva lösningar, entreprenören arbetar exempelvis för ett bättre schema för sina chaufförer i samråd med facket. Det kan komma att dröja ett par veckor innan alla bitar är på plats.\"
Timrå kommun får i stort sett dagligen klagomål på hur trafiken fungerar eller inte fungerar. Ewa Lindstrand hoppas nu att det ska bli bättre, men kan inte lova att alla får det som man vill.
Bor man långt från skolan och börjar 09:20 får man nog finna sig i att ta en buss som är framme vid 08:00.
Att gå tillbaka till den gamla turlistan som gällde senast det är inte aktuellt.
Det skulle innebär att vi skulle få betala drygt 30 procent mer och det finns det inte pengar till.
Hon tyckte dock att mötet var bra och att det fördes en diskussion i konstruktiv anda och räknar med att det kommer att bli bättre.
Det vi bland annat framförde var att busschaufförerna måste ha en bättre attityd till eleverna och gav en del exempel på konstiga resvägar.
Den tryckta versionen av bussturlistan dröjer cirka en månad innan den finns tillgänglig. Länstrafiken skriver vidare i sitt öppna brev:
\"Vi följer naturligtvis utvecklingen noga och kommer också att vara uppmärksamma på hur passagerarna tar emot förändringarna.\"
Det avtal som länstrafiken tecknat med Busslink gäller i nio år.

Mer läsning

Annons