Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå får sin första indiska restaurang

/
  • Shahed Bhuiyan ska öppna Curryhouse i pizzeria Atlantics gamla lokaler i Timrå.
  • Nästa vecka kommer de nya skyltarna upp. Läget är bra, menar Shahed Bhuiyan, på Köpmangatan i Timrå.

Snart kan Timråbor avnjuta traditionell indisk mat i gamla pizzeria Atlantics lokaler. Dessutom kommer flera nyanställningar att göras.

Annons

Det är ägaren till Curry House i Sundsvall, 29-årige Shahed Bhuiyan, som planerar att öppna en indisk restaurang om några veckor. Just nu pågår renoveringen för fullt, men Shahed Bhuiyan har ännu större planer än så.

– Jag ska öppna Curryhouse i Härnösand också, och en sushirestaurang. Fast inte på en gång, säger han.

Varför öppnar du i de här lokalerna?

– Det är jättebra lokaler och det finns ingen indisk restaurang i Timrå, folk älskar indisk mat. Det är ett bra läge på Köpmangatan, säger han.

Överallt står och målarburkar och möbler från förra ägaren. I början på nästa vecka ska skyltarna upp. Restaurangen får samma namn som den i Sundsvall. Här ska klassiska indiska rätter serveras till lunch, kvällsmeny och för avhämtning. Planen är att öppna i början av februari, trots att det är mycket jobb kvar att göra.

– Jag måste kämpa mycket men jag hoppas att jag kan klara av att öppna snart. Många ska komma och hjälpa till, men inom två veckor hoppas jag att det ska vara klart, säger Shahed Bhuiyan.

– Många jag har pratat med säger att är kul att det öppnar en indisk restaurang i Timrå, de är jätteglada, berättar han.

Nya möbler är redan inköpta, och han hjälper till att renovera själv. Tre, fyra personer kommer också att anställas.

– Om man ska driva en verksamhet så måste man ha erfarenhet, man måste kunna allt säger han.

Shahed Bhuiyan kommer ursprungligen från Bangladesh och har bott i Sverige i sju år. Han studerade företagande vid Linköpings Universitet, sedan flyttade han till Sundsvall där han bott i fyra år.

Blir det stark mat?

– Både starkt och milt. Många svenskar gillar stark mat, de brukar beställa indiskt starkt, avslutar han.

Mer läsning

Annons