Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå går till botten med hela socialnämnden

Länsstyrelsens utredare träffade Timrå kommunledning på fredagen för att diskutera de mycket allvarliga brister man upptäckt i socialnämndens verksamhet med familj- och individomsorgen. Mötet resulterade i att Timrå beslutat att utreda hela verksamheten vid socialnämnden och upprätta en handlingsplan för framtiden.

Annons

– Vi upplevde det som ett mycket bra och givande möte, utan att vi gick in på några enskilda ärenden, summerade kommunchefen Stig Fagerström efter det timslånga sammanträdet.

Från kommunen var också kommunalrådet Ewa Lindstrand och nya socialchefen Birgitta Holm närvarande. Länsstyrelsen företräddes av länsrådet Sten-Olov Altin, socialkonsulent Ulrika Ekebro och avdelningschef Chanett Edlund.

Sten Olov Altin har för övrigt en bakgrund som socialchef i just Timrå.

Speciell kompetens

Nya socialchefen Birgitta Holm får en tuff uppgift att få ordning på förvaltningen. Men hon har en speciell kompetens enligt kommunledningen, eftersom hon ägnade sig åt individ- och familjefrågor innan hon blev socialchef i Härnösand.

Senast den 31 januari har länsstyrelsen begärt att få svar på hur kommunen avser att lösa de missförhållanden som man hittade vid sin genomgång av ett antal omsorgsärenden.

– Det kommer att krävas en genomgripande, ny handlingsplan, för hela verksamheten och i synnerhet för familj- och individomsorgen, säger Stig Fagerström.

Mer läsning

Annons