Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå IK vill sälja Eon Arena

/

Timrå IK vädjar om akut hjälp – igen.
Ekonomin är så sargad att klubben sätter hoppet till att kommunen köper loss ishallen.
– Det kommer inte att hålla annars, säger klubbdirektören Lars Nolander.

Annons

Den tidigare elitserieklubben var nära att gå i konkurs förra året – men räddades när ett oenigt kommunfullmäktige accepterade en rekonstruktion.

Nu vill Timrå IK att kommunen ska köpa tillbaka Eon arena till ett marknadsmässigt pris. Men kommunalrådet Ewa Lindstrand (S) ställer sig tveksam när Dagbladet når henne:

– Nu har vi precis fått den här förfrågan och min personliga åsikt är att det känns otroligt komplicerat. Skattebetalarna har redan skänkt bort arenan. Jag har svårt att se att de nu också skulle köpa tillbaka den för x-antal miljoner kronor.

Men enligt Lars Nolander är arenan inte densamma som när klubben övertog den för en symbolisk summa – föreningen har gjort investeringar på över 100 miljoner kronor.

Varje år betalar kommunen ut ett driftsbidrag på 4,5 miljoner. Men klubben pressas trots det av årliga driftskostnader på åtta miljoner. Lars Nolander hävdar att ingen hockeyklubb, i vare sig hockeyallsvenskan eller SHL, betalar en sådan hög hyra.

– När vi blev degraderade till allsvenskan tappade vi halva omsättningen. Arenan innebär en unik och väldigt hög kostnad. Då blir det oerhört svårt ekonomiskt att fortsätta. Det är inget att hymla om, säger han.

Utan hjälp kommer satsningar på elitverksamhet att läggas på is. Elithockeygymnasiet riskerar också att slopas. Men Ewa Lindstrand anser att frågan borde ligga på Handelsbankens bord.

– Om inga åtgärder vidtas för att minska trycket driver de klubben i konkurs, säger hon.

Mer läsning

Annons