Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timrå sämst i länet

/
  • Ann-Christin Isaksson, förvaltningschef Barn- och utbildningsförvaltningen.
  • Timrå ligger sämst i länet när det gäller betygen i årskurs 6.

Eleverna i Timrå är sämst på att uppnå målen i länet. Nästan 30 procent av eleverna i årskurs 6 klarar inte godkänt betyg i alla ämnen.

Annons

Nyligen släppte Skolverket betygsstatistik från vårterminen 2014. Den visar att Timrå hade lägst andel elever i länet som klarade godkända betyg i alla ämnen. Här ligger Timrå i botten, 72,9 procent av eleverna klarar betygen, medan Örnsköldsvik toppar statistiken med 87 procent. I hela landet klarar i snitt drygt 79 procent av eleverna betygen.

Vad tänker du när du hör siffrorna?

– Då tänker jag att det är väldigt bra att vi har jobbat på det sätt vi gjort nu och kommer att jobba, så vi släpper absolut inte den här frågan, säger Ann-Christin Isaksson, förvaltningschef Barn- och utbildningsförvaltningen Timrå kommun.

Hon berättar att för två år sedan gjorde kommunen en ordentlig genomlysning av hela verksamheten. Den visade att kommunens elever hade alldeles för låga resultat.

– Vi behöver titta på styrning och ledning hela vägen från nämnd och hela vägen ut i klassrummet. Först nu i höst går vi från teori till praktik. I förvaltningsledningen är tre personer ute på varenda skola och för en dialog med alla skolledare och diskuterar resultaten, berättar Ann-Christin Isaksson.

Varför är Timrå sämst i länet?

– Ja, nu var vi det just vid den här mätningen. Vi var inte det för ett år sedan till exempel. Jag har inget bra svar på det jag kan bara prata på för min kommun, säger hon.

– Sedan tycker jag att det är lite tråkigt eftersom statistiken också visar att elever i årskurs 3 klarar de nationella proven, där ligger vi bland de bästa i Sverige och det är det ingen som lyfter, man blir lite ledsen. Två år i rad, 2012 och 2013 har vi ökat säger hon.

– Och nu har vi en liten dipp, för det hoppas jag att det är, och då vill man skriva om det.

Får ni extra pengar för att förbättra målen inom skolan?

– På måndag fullmäktige får vi veta vilka resurser vi får. Ja, det hoppas vi på naturligtvis, säger Ann-Christin Isaksson.

Mer läsning

Annons