Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråbo försökte köra på polis—döms till fängelse

Timråbo friades från ryckfiske men det blev torsk ändå. Fängelse i ett år och åtta månader lyder domen som meddelades i går.

Annons
Tingsrätten anser att mannen gjort sig skyldig till många brott. Det som bedöms mest allvarligt var när den då drogade 37-åringen stal en motorcykel och försökte köra över en polisman vid en vägspärr. Polisen fick kasta sig åt sidan för att undvika ekipaget som kördes rakt emot honom med full fart. Tingsrätten bedömer att eftersom mannen accelererade mot polismannen i stället för att bromsa eller väja undan, medvetet försatte sig i en situation där han inte själv kunde undvika att polisen blev påkörd. Rätten anser att körsättet visade på en likgiltighet för om polisen blev skadad. Om brottet hade fullbordats hade det lett till ett flerårigt fängelsestraff, men eftersom gärningen stannade vid ett försök sänks straffvärdet. De övriga brotten som 34-åringen döms för handlar bland annat om narkotikabrott och olovlig körning.
Åklagaren ville dessutom att 34-åringen och hans kompis skulle dömas för ryckfiske, men där gick han bet. Tingsrätten ogillade åtalet eftersom skuldfrågan inte ansågs bevisad.
Domen kan överklagas fram till den 13 september.

Mer läsning

Annons