Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråbo häktad för heroinförsäljning

En 53-årig Timråbo häktades i går för grovt narkotikabrott.
Vid husrannsakan i mannens bostad hittade polisen mer än 30 gram heroin och 311 tabletter och ett kuvert med pengar.

Annons
Det var i onsdags eftermiddag som mannen stoppades i sin personbil nära bostaden i centrala Timrå. Han verkade enligt polisen drogpåverkad och vid en kroppsvisitering hittades ett antal påsar med så kallade kabbar som vardera innehöll 0,15 till 0,20 gram heroin.
Vid en senare husrannsakan i mannens bostad gjordes ytterligare fynd. Förutom sex förpackningar med cirka sex gram heroin vardera upptäcktes 311 tabletter med okänt innehåll och ett brunt kuvert med 11 900 kronor. Det gjordes även fynd av bland annat red line påsar som heroinet förpackas i vid försäljning och ett antal sprutor.
Timråbon erkände på åklagarens frågor att den narkotika som hittats hos honom och i bostaden var hans. Han erkände även att pengarna i kuvertet kom från heroin som han tidigare sålt.
Däremot förnekade han att han vid gripandet varit drogpåverkad. Att han varit rödögd berodde på att han ätit antibiotika mot lunginflammation som han led av. Han hävdade att han inte använt narkotika sedan han muckade från ett fängelsestraff 1980. Han bestred även åklagarens framställning om att han skall häktas.
Mer förtegen var han om hur mycket han betalat för narkotikan och hur mycket försäljningspriset var.
Åklagaren konstaterade, att minimi straffet för grovt narkotikabrott som Timråbon på sannolika skäl är misstänkt för, är mist två år och brottet därmed skall medföra häktning. Ett ställningstagande som tingsrätten delade och motivet var bland annat risken för fortsatt brottslighet.
Mannen är känd av polisen sedan tidigare men har sedan 1980-talet inte förekommit i några liknande sammanhang. Han är enligt egna uppgifter sedan några år sjukpensionär med en inkomst på cirka 8 000 kronor i månaden.

Mer läsning

Annons