Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråbor brevhotas – för jobb med asylsökande

/
  • Timråborna har hotats två gånger på lika många veckor.

Två personer boende i Timrå har två gånger på ett par veckor fått hotbrev nedstoppade i brevlådan.
– Det är direkta hot för att de jobbar på asylboende, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid polisen.

Annons

Vid 23-tiden på onsdagskvällen ringde de drabbade till polisen för att anmäla att de ännu en gång blivit hotade. Redan för ett par veckor sedan, när de fick motta det första hotbrevet, gjordes en anmälan om olaga hot. På onsdagen tillkom alltså ännu en anmälan.

– De har fått brev i brevlådan hem till bostaden. Det är andra gången på två veckor som de får brev med direkta hot för att de jobbar på asylboende, så det är ett uppenbart hatbrott, säger Robert S Öhman.

– Det är inte skickat via post utan det är brev som någon har lagt i brevlådan. Man förstår att de blir rädda då det är andra gången på kort tid och personen vet vilka de är och var de bor.

De hotade personerna hanterade brevet varsamt och polisen har tagit det i beslag. Nu ska man göra en teknisk undersökning och hoppas på att kunna hitta spår som kan leda till brevskrivaren.

– Det är helt uppenbart att det är samma person eller personer, det ser man både på hur det är skrivet och på typ av papper, säger Robert S Öhman.

– Vi hoppas kunna hitta fingeravtryck på brevet, eller att någon granne har gjort någon iakttagelse av en bil eller person i samband med att det har levererats.

Har du tips i ärendet? Ring polisen i Västernorrland på telefonnummer 114 14.

Läs också: Rasistiskt klotter på Hedbergskas flyktingboende – igen

Mer läsning

Annons