Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråkvinna anklagas för djurplågeri

Trots att schäfern hade öppna blödande sår fick den ingen riktig behandling.
Nu åtalas hundens kvinnliga ägare.

Annons
En djurägare i Timrå åtalades i går för att ha vanvårdat sin schäferhund i nästan ett års tid. Hunden hade en infektionssjukdom vilket innebar utslag och öppna blödande sår på flera kroppspartier.
En kvinna som besökte gården där hunden bodde blev förskräckt när hon såg djurets situation. Hon tog flera fotografier och gick sedan in på polisstationen och gjorde en anmälan. Strax därefter avlivades hunden.
Bilderna finns nu med i bevismaterialet mot den kvinnliga hundägaren. Hon har i förhör uppgett att hunden mådde bra och inte tycktes ha några problem av infektionen. En veterinär konsulterades, vilket ledde till ett recept på en salva. När salvan tog slut behandlades hunden med olivolja. Den namngivne veterinären nekar all kännedom om hundens situation och uppger att han inte haft något med saken att göra.
Kvinnan har också berättat att det var hennes kärlek till hunden som till en början gjorde att hon avstod från att avliva den. Utslagen började blossa upp sommaren 2003 och förvärrades successivt. Anmälan gjordes i maj 2004.
Kvinnan åtalas nu för brott mot djurskyddslagen.

Mer läsning

Annons