Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråpolisen semesterstänger

/
  • Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef, välkomnar Timråborna till polisstationen i Sundsvall i sommar.

Nu är det dags igen.
Polisstationen i Timrå stänger under sommaren.
– Ekvationen är omöjlig, personalen räcker inte till och då blir det begränsningar i servicen, säger Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef.

Annons

Att få ihop semesterplanering och föräldraledigheter inom polisen i Medelpad är ett pussel. Precis som förra sommaren stängs polisstationen i Timrå under semesterperioden.

Den 6 juli till 3 augusti får Timråborna vända sig till Sundsvallspolisen med sina ärenden. Brottsanmälningar, tillståndsärenden och passutlämning får man åka till Sundsvall för att ordna, och Josef Wiklund tror att det kommer fungera utmärkt.

– Precis som alla andra människor behöver vi semester. Det är alla betjänta av, så att våra poliser kommer tillbaka utvilade till jobbet, säger Josef Wiklund.

Brottsbevakningen kommer att göras som vanligt, skillnaden är att polisen utgår från Sundsvall.

– Avståndet till Timrå är inget problem, vi är snabbt på plats om något händer, lovar Josef Wiklund

Sommaren är hektisk med många evenemang. Bland annat SM-veckan och Hamnfesten drar mycket folk och ökar risken för ordningsstörningar. Arrangörerna tar stort ansvar med många ordningsvakter, något Josef Wiklund tycker fungerar jättebra.

– Vi omfördelar våra resurser i polishuset. Alla poliser som normalt inte jobbar i yttre tjänst går ut och förstärker under de här veckorna, det är faktiskt roligt och ger en stark sammanhållning inom kåren. Alla hjälper varandra för att det ska funka, så att kollegorna kan få sin semester, säger han och fortsätter:

– Jag tycker att det är en rimlig inskränkning på servicen efter rådande läge. I dag är man inte lika många offentligt anställda i samhället. Det är inte bara vi inom polisen som ändrar öppettider, det händer överallt.

Receptionen i Sundsvall är den största i Västernorrland, därför anses det naturligt att man flyttar över verksamheten dit.

Mer läsning

Annons