Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timråpräst vill stoppa försäljning

/
  • Anders Sundqvist, präst i Timrå är en av många som undertecknat en skrivelse till stiftet med krav om att beslutet att sälja Stiftsgården i Edsåsen ska omprövas.

Många inom kyrkan kräver nu att beslutet om att sälja stiftsgården i Edsåsen rivs upp. En av dem som gärna ser ett nytt beslut är kontrastprosten Anders Sundquist i Timrå.

Annons
Det var lite olyckligt när underlaget presenterades inför beslutet, säger han. Det kom att handla uteslutande ekonomi och inget annat och det blev missvisande. Det föranledde stiftsstyrelsen och stiftsfullmäktige att se det här mera trångt än vad nöden kräver, säger han.
I ett brev undertecknat av honom och två ytterligare präster, samt namn på kyrkoherdar och andra präster kräver de en omprövning av beslutet.
Anders Sundquist har varje år konfirmandundervisning och vittnar om att det är väldigt populärt bland konfirmanderna att resa till Edsåsen som ligger strax före Åre.
Jag har varit där varje år vårvinter i 35-års tid. Jag vet vad det betyder. Jag hör ofta hur mina före detta konfirmander värderar detta.
Det har också kommit in ett överklagande från ledamöter i stiftsfullmäktige när det gäller beslutet. Även de hänvisar till att beslutsunderlaget var ofullständigt. Ruth Knutas, Thelma Olsson, Erik Staaf och Rolf Svedberg skriver:
Stiftsfullmäktiges ledamöter har uppenbarligen undanhållits betydelsefullt beslutsunderlag i form av viktig information och engagerande synpunkter från personer som väl känner värdet och betydelsen av den verksamhet som kännetecknar Edsåsens stiftsgård.
Vi att det finns en stor opinion i Västernorrland och Jämtland som vill ha kvar Edsåsen, säger Anders Sundquist. Detta är bland det bästa som man kan satsa pengar på.

Mer läsning

Annons